GÜNCEL

İzmir'in ikinci çevre yolu için flaş gelişme... Bakanlık son kararı verecek!

Abone Ol

GÜNDEME BAKIŞ- İzmir'de yaşanan trafik sorununa bir nefes aldırmak için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilmesi planlanan İzmir ikinci çevre yolu ile ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. Menemen, Çiğli, Karşıyaka, Bayraklı, güzerğahında alacak proje için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvuruda bulunuldu. Bakanlık 7 Şubat Salı günü İnceleme-Denetleme Komisyonu  proje ile ilgili son rutüşları atacak.

İZMIR’IN IKINCI ÇEVRE YOLU PROJESI IÇIN KRITIK TOPLANTI! NE ZAMAN, NEREDE YAPILACAK? HABERI IÇIN TIKLAYINIZ

5 MİLYAR TL'LİK YATIRIM
Proje 40 kilometre 823 metre uzunluğundaki güzergâh üzerinde,  11 adet kavşaktan oluşacak. 5 milyar 283 milyon 49 bin TL’ye mal olacak onayların verilmesi halinde 4 yıl içinde hizmete açılması hedefleniyor.
İZMIR’E YENI OTOYOL IÇIN DÜĞMEYE BASILDI... İŞTE GÜZERGAHI! HABERI IÇIN TIKLAYINIZ​​​​​​​
GÜZERGAH DETAYLARI 
Proje ile ilgili şu açıklama yapıldı:
Proje güzergahı Menemen-Çandarlı Otoyolu’nun Koyundere kesiminden ayrılmakta, Menemen ve Çiğli’nin doğusundaki dağlık kesimden güney istikametinde geçerek doğuya yönelmektedir. Bu kesimde de Bayraklı ve Karşıyaka’nın kuzeyinden doğu istikametinde geçen proje hattı, geçmiş yıllarda projesi tamamlanan Bornova Çevre Yolu hattına oturarak Evka-4 mahallesinin altından tünelle geçmektedir.
Bu kesimin devamında Homeros Vadisi’ni ve Manisa Yolu’nu keserek Bornova’nın etrafından dolaşan proje güzergahı Ambarlar kesimine ulaşmakta ve İzmir-Ankara Devlet Yolu ile İzmir-İstanbul Otoyolu ile kesişmektedir. Bu noktadan itibaren sanayi sitelerinin doğusundaki dağlık kesimi kullanarak güney istikametinde ilerleyen güzergâh, proje sonunda mevcut Buca Kavşağına bağlanarak sona ermektedir. İzmir Kuzey-Doğu Çevre Otoyolu (Km: 0+000-41+000) Projesi için gerçekleştirilen etüt mühendislik çalışmaları neticesinde proje hattı Menemen-Çandarlı Otoyolu’nun Koyundere kesiminden ayrılarak başlamakta (Km:0+000) olup mevcut Buca Kavşağına bağlanarak son (Km:40+823) bulmaktadır. Proje güzergâhı toplam uzunluğu yaklaşık 40,823 kilometre olup 3 şerit gidiş – 3 şerit geliş olacak şekilde (2 x 3) ve platform genişliği toplam 37,5 metre olacak şekilde tasarlanmıştır. Proje hızı otoyol standardı olarak 120 km/saat olarak belirlenmiştir. Proje hızı tüm güzergâh boyunca hem yatay hem de düşey olarak korunarak projelendirme çalışması yapılmıştır.