GÜNDEME BAKIŞ - Sendika Genel Sekreteri Başkan Orhan Karagöz, görüşmede başta Çiğli Belediyesi işçilerinin mağduriyeti olmak üzere belediyelerde işçilere uygulanan mobbing vakalarının arttığını ve işçilerin bu durumdan büyük rahatsızlık duyduğunu belirtti. Ayrıca, işten çıkarmaların disiplin kurulları yerine SMS’ler ile yapılmasının işçilerin psikolojik ve hukuki açıdan ciddi mağduriyetler yaşamasına sebep olduğunu ifade etti. Bu uygulamaların hukuki zemininin olmadığını ve işçilerin haklarının ihlal edildiğini savundu.

YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Çalışma Genel Müdürü Dr. Mehmet Baş ise işçilerin taleplerini dinledik ve “İşçilerin haklarının korunması ve çalışma barışının sağlanması bizim öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Tüm çalışanlarımız başta olmak üzere belediyelerde yaşanan sorunlar ve işçilerin karşılaştığı haksız uygulamaları Bakanlık olarak yakından takip ediyoruz.  İşçilere yönelik mobbing ve benzeri kötü muamelelerin önüne geçmek için mevcut mevzuat çerçevesinde gerekli incelemeleri yapıyoruz. İşçilerimizin yaşadığı mağduriyetler nedeniyle  Bakanlığımızın ilgili birimleri hukuki çerçevede gerekli iş ve işlemleri yürütmektedir" dedi.

İşçi-işveren ilişkilerinde diyalogun önemini vurgulayanMehmet Baş, “İşçi-işveren ilişkilerinde diyalog ve müzakere süreçlerinin sağlıklı bir şekilde işletilmesi, taraflar arasında güvenin tesis edilmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Sorunların çözümü için açık bir iletişim ve işbirliği ortamı oluşturulması, hem işçilerin hem de işverenlerin uzun vadeli menfaatlerine hizmet edecektir. Bu nedenle, STK’lar, sendikalar, işverenler ve ilgili tüm paydaşlarla sürekli diyalog halinde olmayı sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi.