GÜNDEME BAKIŞ- İzmir'in Bayraklı ilçesinde inşaatı süren şehir hastanesinin 2020 yılı mayıs ayı sonunda açılışı yapılacak. Şehir hastanenin devre girmesinin ardından Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Alsancak Devlet Hastanesi’nin kapatılıp kapatılmayacağı merak konusu. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, bu konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
ALTERNATİF ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ
İzmir’deki şehir hastanesinde kentin merkezinde yer aldığını kaydeden Sürekli, ulaşım konusunda alternatif çalışmaların da yapıldığını söyledi. Sürekli, “Şehir hastanesi İzmir’in göbeğinde yer alıyor. Diğer illere baktığınız da belki tartışılabilir ama İzmir’de böyle bir şey söz konusu değil. Bu konudaki tartışmaları yersiz buluyorum. Ulaşım konusunda alternatif çalışmalar devam ediyor, yollar düşünülüyor ve çalışılıyor. Her şey hazır. Büyükşehir’e de düşen görevler var. Ben Büyükşehir’in bu konuda yapıcı olacağına inanıyorum. Alternatif ulaşım düzenlemeleri yapmak durumundalar, kamu görevidir, yaparlar. Karayollarının da yollarla ilgili çalışmalar bulunuyor. Bir sıkıntı olmayacak. Şehrimiz büyük bir eser kazanmış olacak” diye konuştu.
BAZI YERLERİN KÜÇÜLTÜLMESİ BAZI YERLERİN NİTELİĞİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ GEREKİYOR
Merkezdeki hastanelerin kapatılmayacağını, küçülmelerin olabileceğini vurgulayan Sürekli, “Bu konuyu her platformda açıklıyorum. 2060 yatak ilavesi yapılacak. Bazı hastanelerin küçültülmesi, kapatılması demiyorum, küçülme olabilir. Kamuoyunda bazı spekülasyonlar dönüyor ama doğru değil. Bazı düzenlemeler olabilir. Bu konuda Sağlık Bakanımız İzmir’e geldiğinde açıklama yapmıştı. Mevcut sağlık kuruşları, 1’inci ya da 2’nci kademe olsun hiçbir nitelikleri değişmeden hizmet verecek. Mesela Alsancak Devlet Hastanesi’nin şuan yataklı servisi çalışmıyor. Genelde günlük poliklinik hizmeti veriyor. Orası semt polikliniği olabilir, farklı aile sağlık merkezi olabilir. Bunlar tartışılacak, olacak demiyorum. İl başkanı olarak söylüyorum, süreç geldiğinde ilgili paydaşlarla gidip görüşeceğim. 2060 yatak kapasiteli hastane geliyor, bazı yerlerin küçültülmesi, bazı yerlerin de niteliğinin değiştirilmesi gerekiyor. ‘Ne diyorsunuz’ diye soracağım. Bu görüşleri bakanlığa aktarıp köprü görevi yapacağım. Bazı yerlerde bilindiği üzere depreme dayanıklılık sorunu bulunuyor. Küçülerek ya da depreme dayanaklı olmayan yerler yıkılarak fonksiyonlarını sürdürecekler ama hiçbir şekilde merkezdeki hastanelerin kapatılma durumu yok. İzmirliler rahat olsun. Tepecik 1010 yatak kapasitesine sahip ve sağlık hizmetinde konusunda Türkiye’de en iyi hizmeti veren hastanedir. Ama fiziki olarak yetersiz kalıyor. Bunlar konuşulur, tartışılır” dedi.