Kamu-Sen Konfederasyonuna bağlı Türk Sağlık-Sen İzmir 1 No.lu Şube Başkanı Barış Koçak, yazılı açıklamada bulundu:
Koçak'ın açıklaması şöyle:
İş bilmez, yol bilmez, sendikacılıktan anlamaz, acemi sendikacı Buca Seyfi Demirsoy ve Suat Seren Göğüs Hastanesi'nden sonra şimdi de Aliağa Devlet Hastanesi'nde ortaya çıktı. Aklı sıra idarecileri ve temsilcilerimizi basın üzerinden karalamaya çalışarak yetki alabileceğini sanan sözde sendikacı yine fos çıktı.
4688 Dediğimizde ışık görmüş tavşan gibi donup kalan Sağlık Sen Şube Başkanı Gencer Yılmaz tamamen çamur at izi kalsın politikası ile sözde sendikacılık yapmaya çalışıyor.
Yetkili Sendika oldukları zaman, çalışanlara yaptıkları zulmü unutup bugün kendilerini mağdur göstermeye çalışmaktalar.
"İDDİA ETTİKLERİ SUÇLAMALARI KENDİLERİ YAPIYOR"
Yetkili olduğumuz dönem ve öncesi yapılan personel memnuniyet anketlerinde açık ara çalışanların memnuniyet oranları daha yüksek olduğu belgeli bir şekilde ortadadır.
Bugüne kadar sendikacılığın nasıl yapıldığından bi haber olan Sağlık Sen 1 Nolu Şube Başkanı acemi sendikacı, iş bilmez, işgüzar Gencer Yılmaz tarafsız idarecilerin olduğu hastanelerde yetkiyi aldığımız zaman bu hastanelerde nasıl bir çamur at izi kalsın politikası yapacağını şaşırdı. İddia ettiği suçlamaları ancak kendileri yapmaktadırlar. Eğer ellerinde delili ispatı varsa hiç durmasınlar bir an önce yargı yoluna başvursunlar. Biz gereken cevabı her yerde her zeminde olduğu gibi hukukun önünde de onların yüzüne tokat çarpar gibi veririz.
"İŞ BİLMEZ, ACEMİ SENDİKACILAR SİZLERSİNİZ"
Bugün sözde sendikacılık yaptığını söyleyen bazı kişilerin söylemleri ve davranış şekilleri iftiradan başka hiçbir temele dayanmayıp, tamamen okyanus ötesivari taktikleri ile aynı şekilde davranmaktadırlar. Düne kadar yöneticilik yaptıkları hastanelerde ellerinde fetö terör örgütünün yayın organı olan Zaman Gazetesini servis servis dağıtıp bunları almayanlara ya da "bu gazeteyi burada görmek istemiyoruz" diyenlere, itiraz edenlere yaptıklarını unutmadık.
Hala baskı yapan da sizsiniz, hak yiyen de sizsiniz, çalışanın hakkını almak yerine idareciler üzerinden sendikacılık yapmayı alışkanlık haline getirmiş iş bilmez acemi sendikacılar da sizlersiniz..
"KALE GİBİ DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Tüm sağlık çalışanlarına sesleniyorum, bu iftiracılardan bu acemi sendikacılardan bu zulmeden cenahtan korkmayın. Biz Türk Sağlık Sen olarak haklı olduğunuz her konuda üyemizden temsilcimize, işini adaletiyle ve liyakatiyle yapan tüm idarecilerimizin arkasında dün kale gibi durduk, bugün de kale gibi duruyoruz, yarın da kale gibi durmaya devam edeceğiz.
Biz kendilerini memurun sorunları ile ilgilenmeye davet ediyoruz. Bakın önümüzde bu yıl bir toplu sözleşme süreci var. İşçi sendikaları şuan maaş zamlarını görüşürken siz ne hazırlık yapıyorsunuz, %25’i ayakta alkışlayıp Cumhurbaşkanımızın takdiri ile bu zammı %30’a çıkarttığında şaşırmaktan başka ne yaptınız. Bugün memur maaş zamlarını konuşmanız gerekirken, çalışanlar arası ücret makası git gide açılırken, özlük haklarında sıkıntı hala devam ederken kendi koltuklarınızın derdine düşmüşsünüz.
Allah nasip eder Ülke genelinde yetkiyi alıp genel yetkili sendika olduğumuzda bizim önceliğimiz her zaman çalışanların sıkıntıları olacaktır. Bizler liyakatten, adaletten, çalışanın hakkını almaktan, bunlar için mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz.
Çünkü bizim derdimiz Memleket Meselesi.
Çünkü biz Devlet Ebet Müddet diyerek çalışanın haklarını ön plana çıkartan, 1992'den beri hakkın ve adaletin yılmaz savunucusu olan Türk Sağlık Sen'iz…