Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Torbalı Belediyesi'nde geçtiğimiz yıllarda baş gösteren sendika krizi çözüldü. Belediye İş Sendikası İzmir 4 No.lu Şube Başkanı Ayhan Doğan, Belediye Başkanı Mithat Tekin ile yapılan görüşmelerin olumlu sonuç verdiğini kaydederek, "Başkanımızla diyalog halinde süreci çözdük. Uzun süredir sendikal mücadele vardı, sendikal mücadele sonucunda Başkanımızla diyalog içinde, kırmadan, dökmeden Torbalı işçisinin ekonomik ve sosyal haklarını alabilmek adına emin adımlarla yürüdük. En sonunda başkanımızla mutabık kaldık" dedi.
"İŞÇİ ÖZGÜR İRADESİYLE 'BELEDİYE-İŞ SENDİKASI' DEDİ"
Sendika Başkanı Doğan, "Başkan hiçbir yere işaret vermedi, 'Şu sendika ya da bu sendika' demedi, işçinin özgür iradesine bıraktı. Torbalı işçisi de özgür iradesiyle Belediye İş Sendikasını seçti" açıklamasında bulundu.
"İŞÇİLERİN TAMAMI ÜYE OLDU"
Torbalı Belediyesi'nde çalışan işçilerinin tamamının sendikaya üye olduğunu dile getiren Doğan, "651 işçimizin 651'i de sendikaya üye oldu. Örgütlenmenin önünü açtığı için, tarafsız bir anlayış içinde olduğu için de Mithat Başkan'a teşekkür ettik işçiler adına. Yetkiye başvuracağız, yaklaşık 50 gün içinde de toplu sözleşme (TİS) yapılacak" ifadelerini kullandı.