Gelişen teknolojiyle birlikte hem ürün yelpazesinin genişlemesi hem de her kaliteden ayakkabının piyasada yer alması ayakkabı tamirciliğini de yok olmaya başladı. Manisa'nın Yunusemre ilçesi Barbaros Mahallesi'nde, hayırseverlerin yardımıyla derme çatma bir barakada mesleğini sürdüren ayakkabı tamircisi Murat Uçar ve müzisyen arkadaşı Cüneyt Özgüler, omuz omuza vererek, teknolojiye karşı farklı bir yöntemle direnmeye başladı. İki arkadaş, ayakkabısını tamire gelen müşterilerinin ayakkabısını tamir ederken, diğer yandan da müşterilerine darbuka resitali sunuyor. Müşterinin isteğine göre darbuka eşliğinde beste söyleyen ikili hem ekmeğini kazanıyor hem de müşterilerin kulaklarının pasını silerek, unutamayacakları bir an yaşatıyor.

'HEM AYAKKABIMI BOYATTIM HEM DE TÜRKÜMÜ DİNLEDİM'

Müşteriler durumdan memnun. İlk defa geldiği ayakkabıcı da gördüğü manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen müşterilerden Murat Çankaya, "Daha önce duymuştum ama ilk defa denk geldim. Hem ayakkabımı boyattım hem de türkümü dinledim. Tavsiye ederim" diye konuştu.

Evli, 2 çocuk babası Murat Uçar, “1986 yılından beridir ayakkabı tamirciliği yapıyorum. Müşteri çekebilmek için arkadaşımla böyle bir fikir aklımıza geldi. Özellikle bazı müşterilerim darbuka dinlemek için ayakkabılarını boyatmaya başladı. Müşterilerimiz ayakkabılarını tamir ettirirken diğer yandan da eğleniyor" diye konuştu.

9 yaşından beridir darbuka çaldığını belirten 3 çocuk babası Cüneyt Özgüler de “Murat arkadaşım ayakkabı tamir ederken ben de darbukamı çalıyorum. Müşteriler şaşırsa da memnun oluyorlar" diye konuştu.(DHA)