Hale Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Bayraklı Belediyesi Ekim Ayı Meclisi ikinci bileşiminde Stratejik Plan ve performans programı görüşmeleri yapıldı. Başkan İrfan Önal idaresinde gerçekleşen oturumda, AK Parti grubu stratejik planlara eleştirilerde bulundu.
AK PARTİLİ DEMİR: “DAHA ÖNCEKİ BAŞKANLAR BAYRAKLI’YA NE BIRAKTI?”
AK Parti Grup Başkanvekili Emre Demir, “Bayraklı her geçen gün hastalıkları artan bir ilçe. Hasan Karabağ Bayraklı’ya sırtını döndü. Serdar Sanda, dünya çocuk ve gençlik kentinden bahsetti, yapacağını iddia etti ancak bugün elimizde sadece bir logo var. Sandal ne anlama geldiği belli olmayan bir logo ve anlamsız amazon heykelleri bıraktı sadece. Onların da stratejik planları vardı. Şunu da biliyoruz, Bayraklı’nın tüm sorunlarını belediye tek başına çözemez ama yerel yöneticiler bir adım atmalı. Biz bir adım görmedik. Ben bu planlarda da yapılacak bir şey görmedim. 20 milyara yakın kaynak nereye gidecek göremiyoruz” dedi ve grup olarak stratejik planlara ret oyu kullanacaklarını açıkladı.
AYDEMİR: “VATANDAŞ TOZDAN ŞİKAYETÇİ”
AK Partili Meclis Üyesi Latif Aydemir, “613/2 de bina yıkımından dolayı yüksek düzeyde toz şikayetleri geliyor vatandaşlarımızdan bunu da buradan iletelim” ifadelerini kullandı.
Bayraklı Belediyesi Stratejik Planları ve performans programları oyçokluğu ile kabul edildi.
ÖNAL: “KİMSE EVİNİN ÖNÜNDE KONTEYNER İSTEMİYOR”
Başkan İrfan Önal, meclisin kapanış konuşmasını yaparak AK Parti’den gelen eleştirilere tek tek yanıt verdi. Önal, çöp şikayetlerine ilişkin, “Kimse evinin önünde konteyner istemiyor, arkadaşlarımız kilometrelerce çöp taşıyor. Kimse kendi kapısında istemiyor ama çöplerin toplanmasını istiyor. O konteynerler birinin kapısında olmak zorunda. Boş konteyneri görmüyorsunuz, çevresindeki çöpü görüyorsunuz. Geçtiğimiz günlerde dereden araba lastikleri çıktı. Çöp toplamayla ilgili sıkıntı yaşıyoruz, emekli olan arkadaşlarımız var, yerine personel alamıyoruz. Çöp arabası kullanacak şoför yok. Bizim 200 personel açığımız var, bakanlıktan hala onay bekliyoruz” dedi.
“BELEDİYEDE 1 TANE BANKAMATİK YOK”
Belediyede bankamatik olmadığını ve muhtarlardan da belediyedeki işine gelmeyene müsaade etmediğini anlatan Önal, “Ben geldiğimden beri belediyemizde 1 tane bankamatik bulunmuyor. Muhtarlarımızla yaptığım görüşmede de bunu söyledim. İşini yapmayanın çıkışını veririm. Muhtarların çalışıp çalışmadığı hükümetin sorumluluğudur. Muhtarın denetimini ben yapmıyorum. Adam belediyedeki işini yapıyor ama bunun dışında muhtarlığını yapıyor mu onu ben bilemem. Kimse işe gelmeden maaş almıyor bu belediyede. Bu belediyede bankamatik yok. Siz tespit ederseniz gelin söyleyin” ifadelerini kullandı.
“3 YERİ KAPATTIM ÇÜNKÜ…”
Kapatılan hizmet binalarına yönelik de Önal, “Kız öğrenci yurdu ve kadın sığınma evinin kapılarını yangında sokakta kalan vatandaşlarımıza açtık ve bu konuda sosyal medyada haksız eleştirilere maruz kaldım. Üçüncü konu havuz. O havuz patladığında çocuklarımızın canı tehlikede, sahildeki havuza gidin bakın, tüm duvarları aşınmış durumda. Buranın revizyonu için de destek bekliyoruz” açıklamasında bulundu.
“SINIRLAR YENİDEN BELİRLENMELİ”
Bayraklı ilçe sınırlarının yeniden hesaplanması gerektiğine dair çağrısını yineleyen Önal, “Ben vicdanlı olan herekse bu çağrımı yineliyorum, ilçe sınırları oluşturulurken doğal eşiklerden geçer, bu deredir, köprüdür. Osmangazi otobanın Altınyol’dan bir site bizde çöpü biz topluyoruz. Adliyenin oradan bir cep, bizde diğeri yine başka ilçede. Bu haksızlığı herkes açık şekilde görür. Doğançay’ın tamamının mezarlık olması orada yaşayanlara haksızlık değil mi” çıkışında bulundu.
“ÇARPIK YAPILAŞMA BELEDİYENİN KABAHATİ DEĞİL”
Önal konuşmasını şöyle noktaladı:
Bayraklı’daki çarpık yapılaşma belediyenin kabahati değil. Sizler imar afları getirdikçe dönüşüm gerçekleşemeyecek. Onur Mahallesine, Postacılar’a gidin, 2 katlı yer 5 kat olmuş, barıştan faydalanmış. Yüzde 200 inşaat artışını buraya hangi plan verebilir! Kolonu, kirişi olmayan yere 5 kat yapılmış. Ben belediye olarak bunu yıktıktan sonra 4 kat veremem. Donatısı karşılanmamış hiçbir artışa yasa izin vermiyor. Revizyon planlarıyla kurtarmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar yaptığım hiçbir iş popülist değil. Uygulamasını yapacağımız bir sistemi hayata geçiriyoruz. Sihirli değnekle hayata geçmeyecek ama biz en ideali hayata geçirmek için çaba içindeyiz. Ancak faizi düşmemiş bir yerde vatandaşın bu krediyi alabilmesi mümkün değil. Şu anda arsa sizin olsa 100 metrekare gecekondunun maliyeti 1 milyon! Bankaya 1 milyonun geri ödemesi aylık 40 – 50 bin. Zaten ayda bu parayı ödeyecek olan da orada, o gecekonduda yaşamıyor. Hükümetin uzun vadeli konut kredileri tahsis etmesi gerekiyor"