Hale Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çeşme Belediye Başkan Adayı Esat Tanık, saha çalışmalarını ve projelerini anlattı. 4 mevsim yaşayan Çeşme için tüm altyapı ve proje çalışmalarının hazır olduğunu aktaran Tanık, bu projelerin Çeşme'nin tüm unsurlarının görüş ve katılımıyla hayata geçeceğini kaydetti. "2 haftadır sahadayız" diyen Tanık, Çeşme halkıyla iç içeyiz. Mahalle mahalle görüşmeler yapıyoruz, girilmedik ev, sıkılmadık el bırakmamaya çalışıyoruz. Esnafımızla, gençlerimizle, çocuklarımızla iç içeyiz. 2 ay boyunca da, seçimden sonra da sahadan ayrılmayacağız" dedi. 

"HİZMET ETMEK İÇİN CAN ATIYORUZ"

Sahadaki tepkilerin çok olumlu olduğunu dile getiren Tanık, "Ben çok mutluyum. Çeşmeliler güzel dileklerini iletiyorlar. Hizmet bekliyor Çeşme. Seçmenimiz bilinçli, mantıklı. Çeşmeliler ne istediklerini biliyorlar ve somut adım atılması gerektiğini düşünüyorlar. Biz de tüm dertlerine vakıfız. Mahalle bazında da bunları dinliyoruz, hizmet etmek için can atıyoruz" ifadelerini kullandı. 

"AMACIMIZ GÜVENLİ VE HUZURLU ÇEŞME"

Tanık Çeşme için projelerini şöyle anlattı: 

Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün "Yurdumuzu dünyanın en mamur ve en medeni memleketleri seviyesine çıkaracağız" sözüyle çıktığımız yolda Çeşme'yi dünyanın en yaşanılabilir ilçelerinden biri haline getirmek istiyoruz. Çeşme Türkiye'nin dünyaya açılan kapısı, markası, yıldızı, bu yıldızı daha da parlatacağız. 2 binin üstünde esnafıyla, bine yakın oteliyle, 70 binin üstüne konutuyla, 50 bine yaklaşan nüfusuyla amacımız belediye yatırımlarıyla sıkıntı olan problemlere odaklanarak ilçemizin gelişimini sağlamak. Çeşmelilerin refahını artırmak, güvenli bir Çeşme'de yaşamalarını sağlamak.

"HER MAHALLEYE DOĞALGAZ VE TERMAL"

Bu yolda ilerlerken 2024 yılına girerken ideal bir Çeşme nasıl olmalı. En önemli şey 4 mevsim yaşayan Çeşme'yi inşa etmek. Bir aile nasıl huzur bulur bir ortamda? 70 bine yakın konutu olan Çeşme'nin kış aylarında yaşayan sayısı aşağı düşüyor. Bir aile önce sıcak bir ev ister. Bunun için muhakkak Çeşme'nin konut ve otellerinin doğalgaz veya termal ile ısınması gerekiyor. O ev kış aylarında soğuksa o evde yaşamak istemezsiniz. Doğalgaz ve termal gelecek.

"ELEKTRİK ALTYAPISINI YENİLECEĞİZ, KESİNTİ YAŞANMAYACAK"

Kış aylarında ve yaz aylarında Çeşmeliler elektrik kesintisi yaşıyor. O ailenin 365 gün Çeşme'de yaşaması için elektrik kesintisi yaşamayacağını bilmesi lazım. Elektrik altyapılarının kökten yenilenmesi, trafoların güçlendirilmesi ivedilikle şart. 

"FOSSEPTİK SORUNU KALMAYACAK"

En ilkel sorun fosseptik ve altyapı sorunu. İzmir genelinde 80 bine yakın, Çeşme'de 20 bine yakın bu sorun var. Bu sorunun da kökten çözümlenmesi lazım. Esnafımız her hafta ya da daha sık fosseptik çektiriyor, üstüne bir de katı atık bedeli ödüyor. Acilen yağmur suyu ile kanalizasyon suyu hatlarının ayrışması gerekiyor. Yağmur suları da geri dönüştürülerek halka verilmeli.

"SEL BASKINI VE SİVRİSİNEK SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ"

Sel baskınları ve sivrisinek sorunu var. Dere ıslahlarının ivedilikle tespit edilmesi gerekiyor. Biz bunları tespit ettik. Sivrisinek sorunu kapsamında fosseptik sorunu çözüldüğünde, derelere salınan, denizlere salınan atıkların giderilmesi, dere ıslahlarının yapılmasıyla birlikte, bir de doğru zamanlarda doğru ilaçlama yapılarak bu sorunu gidereceğiz. Havuzların bakımı da yapıldığı takdirde halkımızla uyumlu çalışım çözüme kavuşturacağız. 

"TRAFİK SORUNU İÇİN ÇÖZÜMLERİMİZ HAZIR"

Trafik sorunu, yollar ve ulaşım... Acilen belli başlı yerlerde battı çıktıları uygulamaya sokmamız şart. Otopark sorunu... Belirlediğimiz bölgelerde otoparkların yapılması lazım. Çeşme içi ulaşım kapsamında taksicilerimiz var, onlarla da iletişim halindeyiz. Taksi ve minibüsçülerin de zarar uğramayacağı şekilde, belli başlı köy ve merkezimizde ulaşım alternatiflerini artıracağız. Germiyan Köyü içine dolmuş girmiyor, bunlara çözüm bulacağız. Herkesin derdini dinleyerek ortak çözümler bulacağız.

"ATIK BERTARAF TESİSİ KURACAĞIZ"

Nüfus arttıkça çöp sorunu artmaya başlıyor. Zaten Çeşme'de çöple ilgili ciddi sıkıntılar var. Çeşme'deki çöp atık alanı, sit alanı... Burada büyük bir yangın çıktı. Çevresel atıkların geri dönüşümünün olacağı tesise Çeşme'nin ihtiyacı var. Biz çevremize duyarlı bir ekibiz. Acilen bununla ilgili bir yatırım yapmak gerekiyor.

"ÇEŞME ÖZGÜ PAZARYERLERİ YAPACAĞIZ"

Hem esnafımız, hem üreticimiz hem de halkımız için pazarcılık... Bu alanda büyük sıkıntılar dinliyorum. Pazar yerlerinin belirlenmesi, ulaşımı kolay alanlarda hem pazarcıların hem halkın fikirlerini alarak, katılımcı bir belediyecilikle Çeşme'ye özgü bir karakteristikte pazar yerleri yapacağız.

"HAYVANLAR İÇİN SAFARİ PARKI"

Hayvanlarımız için bir sistem planlıyoruz. Hayvan barınağı hiç uygun bir tanım değil, safari parkı bazında, çocuklarımızın gidip besleme yapacağı bir oluşum hayata geçireceğiz. Kısırlaştırma tesisi yapacağız. Bu projeleri de hayvanseverlerimizle hayata geçireceğiz. Hayvanlarımızın mutlu, mesut yaşayacağı bir ortam hazırlayacağız. 

"ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPACAĞIZ"

Aslan yattığı yerden belli olur. Çeşme'de güzel, şık bir çevre düzenlemesi yapacağız. Belediyemizin bütçesini zarar uğratmadan, güzel ve sıcak, Çeşme'nin güzelliğini daha da ortaya çıkartacak düzenlemeler yapacağız. 

"ILICA PLAJINI ALTERNATİFLERLE RAHATLATACAĞIZ"

Ekonomik gücü olmayan insanlar da Çeşme'nin doğasından , plajından, havasından, suyundan yararlanacak. Ilıca Plajı dünyanın en güzel plajı. Çeşme girişine yakınlığından dolayı, güzelliğinden dolayı insan akınına uğruyor. Bizim insanlara alternatifler sunmamız lazım. İnsanlara diğer plajları da tanıtmamız ve anlatmamız lazım. Başka plajlarda yapacağımız hizmetlerle Ilıca Plajı ve çevresinde yaşayan insanlara alternatifler açacağız. Ringler düzenlenebilir, ücretsiz ulaşım sağlanabilir. Tabi ki hepsini dengelememiz lazım.

"ENGELSİZ PLAJLARA YATIRIM YAPACAĞIZ"

Engelsiz Plajlarımıza da çok önem veriyoruz. Bu kapsamda da yatırımlarımızı artıracağız. Amacımız Çeşme'ye layık ortamı yaratmak. İşletmeler sezon dışında kepenk kapatıyor. Bu yatırımlar geldikçe esnaf da sezon dışı iş yapmaya devam edecek ve açık kalacak.

"ÇOK AMAÇLI SOSYO-KÜLTÜREL TESİS"

Çeşmelilerin kültürel ve sosyal faaliyetlerini de destekleyeceğiz. Acilen Çeşme'de çok amaçlı sosyo - kültürel tesise ihtiyaç var. İçinde sinemaların, tiyatroların, sanat sergi salonlarının olduğu, kütüphanelerin olduğu ciddi bir tesise ihtiyaç var. Bunu da yapacağız.

"SPOR KOMPLEKSİ"

Tam kapsamlı spor kompleksi yapılmalı. Kapalı yüzme havuzları, basketbol, tenis salonları, futbol sahaları, her spor alanında eğitiminin verileceği salonlar olacak. Çeşme Belediye Spor ve Alaçatı Sporun sahalarının yenilenmesi, tesisatlarının geliştirilmesi, tribünlerin geliştirilmesi şart. Bu salonda muhakkak 25 mahallemizden okullarının ardından çocukları evlerinden alarak, belli başlı spor dallarında hizmet sunmak belediyenin başlıca görevlerinden bir tanesi. Biz çocuklarımıza sanat ve spor aşılayacağız ki, çocuklarımız yanlış hamleler yapmayacak. Biz 6 bin öğrenciye dokunamıyorsak kendimizden utanmalıyız. 

"ÇEŞMELİLER HİZMETE TANIK OLACAK"

Sağlık ocakları, eczaneler, ulaşım, ATM'ler bile sorun. 800'e yakın otelimiz var. Turizm yatırımlarında sorunları var otelcilerimiz. İmar düzenlemesi lazım. Balıkçı barınağı için harekete geçmeliyiz. Çocuklarımıza eğitim bursları desteği olmalıyız. Spor, kültür sanat, sağlık turizmi, balıkçılık turizmi projeleri lazım. Biz bunları hazırladık, hepsinin altyapısı hazır. Çeşme'nin tüm unsurlarıyla birlikte bu projeleri hayata geçireceğiz. 4 mevsim yaşayan, halkımızın mutlu olduğu bir Çeşme'de, Çeşmeliler hizmete tanık olacak.