Hale Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Konak Belediyesi Aralık Ayı Meclisi Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu idaresinde gerçekleştirildi.

MİMARLIK MÜZESİ İÇİN MUTLU’YA YETKİ

Tepecik Mahallesi, 322 Pafta, 2123 ada 1 parselde bulunan, mülkiyeti Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarına ait olan, Belediye ile TCDD arasında kiralama ve Belediye ile Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve İzmir Serbest Mimarlar Derneği arasında “Mimarlık Müzesi'' oluşturma amaçlı restorasyon işbirliği protokolleri yapıldı. Projelendirilen tescilli yapının; Kültür ve Turizm Bakanlığı Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Ait Katkı Payına Dair Yönetmeliğinde yer alan ''tek yapı ölçeğinde projeler'' kapsamında değerlendirilmesi, İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığında oluşturulan katkı payı fon hesabına başvurularak, Valilik ile katkı payı amaçlı protokol imzalanması ve katkı payından geri kalan ödeneğin Belediye bütçesinden karşılanması suretiyle restore edilmesi ile ilgili iş ve işlemler için Konak Belediye Başkanı Mimar Nilüfer Çınarlı Mutlu’ya yetki verildi.

ATIK İLAÇLAR TOPLANACAK

Eczanelerden belli aralıklarla Eczacılar Odası tarafından toplanan atık ilaçların, çevre sağlığı tarafından olumsuz etkileri bulunuyor. Konak Belediyesi, kendi ilçesinde tarihi geçmiş atık ilaçları toplama kararı aldı.

ELEKTRİK FABRİKASI GÜNDEMDE

AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız, Elektrik Fabrikası alanının arkasında yer alan parselin, daha öncede belediye hizmet alanı olarak planlanan ancak Başkanlıktan gelen önergelerce, alanın turizm ve ticaret alanına çevrilmesine karşı çıktı. Yıldız, “Elektrik Fabrikası içinde kalıyor, belediye hizmet alanı olarak ayırmıştık. Şimdi turizm ve ticaret alanına dönmesi olarak önümüze geldi. Buradaki üst yapının değerlendirilmesi ve tekrar üzerinde düşünülmesi gerekmektedir” dedi.

CHP’Lİ İKİZ: “BİRİ KAMU BİRİ ÖZEL MÜLK”

İmar Komisyonu Başkanı CHP’li Saygın İkiz, “Elektrik Fabrikası olarak bildiğimiz yer, komisyona gelen konu özel parsel. Biri kamu mülkiyetinde 10 bin 720 metrekare büyüklüğünde, İzmir’in simgelerinden biri olan kıymetli bir alan. İzmir’e bu alanın gündeme girmesiyle, yan taraf da onunla ilişkilendirilme içinde sokuldu. Özelleştirme İdaresine giren bir alana söz konusu. Bu alanla ilgili 3 dönüm içinde planlama tekniği olarak yüksek yapılı bir yapının yapılması düşündürücüdür. Hükümetin gerekli hassasiyeti göstereceğine ilişkin inancımız sürüyor” ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ YILDIZ: “ÖNERGEYİ GERİ ÇEKİN”

AK Partili Yıldız ise önergenin geri çekilmesinden ısrar ederek, “Bu yer birbirinden ayrı değil, eskiden garaj olan yerde değişiklik olmuş ve bugün belediyeyi de çıkartıyoruz. Belediyenin mülkiyetinde olan yerde bu tür değişiklikler oluyorsa Özelleştirme İdaresinde de böyle değişiklikler olabilir. Buradaki binanın İzmir’e kazandırılması için çalışma yapacaksak doğru olur. Burada tescilli yapı var” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN MUTLU: “ÖNERGEYİ GERİ ÇEKTİK”

Başkan Mutlu eleştirilerin ardından, “Elektrik Fabrikasını da Tekel fabrikasını da biz tescilletmiştik, ben de Mimarlar Odasındaydım o zaman. Burada 30 katlı yapıya hayır dememizin sebebi zaten bir yoğunluğun oluşması. Özel mülkiyetteki bina konusundaki uyarınızı da kabul ettik, ve o alanı belediye hizmet alanı olarak kullanmak üzere önergemizi geri çektik” dedi.