GÜNDEME BAKIŞ – AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun, “Bu ülkede yaşayan her vatandaş gibi ben de ülkemin ekonomisinin iyi olmasını istiyorum. Ancak daha önce ülkenin ekonomisini teslim ettiği damadı televizyonlara çıkıp, bunlara benzer açıklamaları çok yapıyordu. Hatırlarsınız, "Dolar 6 lira olacakmış, 7 lira olacakmış, 10 lira olacakmış, bunu bekleyenler var' diyordu. Dolar 30 küsür TL oldu. 'Bu kış bahar gelecek, bu yaz bahar gelecek' diye diye, dereye su gelene kadar kurbağanın gözü çıktı. İş dünyası o kadar perişan halde ki ne kredilere, ne para kaynağına ulaşabiliyor. Bankalar para vermiyor, devletin verebilecek kuruşu kalmadı” şeklindeki sözlerine yanıt verdi.
ŞAPKI ÇIKARDIKLARI EKONOMİ VERİLERİ SÖYLÜYORUZ
Kırkpınar, “Biz ekonomiye dair görüş ve düşüncelerimizi ifade ederken gerçekleri ve doğruları ifade ediyoruz. Bilimsel anlamda uluslararası derecelendirme kuruluşları, Dünya Bankası, TÜİK, gerek Merkez bankamızın gerekse Ekonomi Bakanlığımızın resmi verilerine dayanan rasyonel verileri paylaşıyoruz. Bizim paylaştığımız bu veriler tüm siyasi partilerin olduğu gibi CHP’nin de elinde olan görüşlerini paylaştıkları CDS verileridir. Kendilerinin önünde şapka çıkardıkları ekonomik anlamda ne kadar uluslararası otorite varsa hepsinin de görüşlerini ifade ediyoruz. Büyüme rakamları, Cari denge, CDS verileri, İthalatımız, İhracatımız, Rezervlerimiz, İşsizlik oranları, Turizim, Kapasite kullanımı, Yabancı sermaye girişi Dünya ticaretinden aldığımız pay gibi daha birçok veri ile bu verileri çoğaltabiliriz. Bu veri ve sonuçlar hem orta vadeli programımızla hem de 12. Kalkınma planımızla uyumlu seyrediyor. Tüm mikro ve makro verilere baktığımızda programın iyi çalıştığını da görüyoruz. Ülke ekonomisini hem küresel gelişmeler hem de ulusal gelişmeler çok yakından etkiliyor. Bunları sıralıyoruz” dedi.
BU DURUŞUMUZ SÜRECEK
Kırkpınar, şunları söyledi:
“Kaldı ki Pandemi, Euro bölgesini ve ABD bölgesini çok ciddi anlamda etkiledi. Yüzyılın olumsuz sonuçlarıyla karşı karşıya kaldılar ve bu etkileri yankıları hala da devam ediyor. Ama ülkemize özel; depremin etkisi, çalışma hayatı ile ilgili yaptığımız reformlar ve değişimler doğal afetler tüm bunlar birleştiğinde jeopolitik ve jeostratejik etkenlerde eklendiğinde ülkemiz gibi ülkelere ciddi anlamda etkisi oldu. Şimdi de şükürler olsun enflasyon süreci bitti. Dezenflasyon sürecine girdik bunları da bilimsel verilerle açıklıyoruz. Bu anlamda kimseyle polemiğe girmek istemiyor, laf olsun torba dolsun diye de kısır çekişmeler hiçbir zaman tarzımız olmamıştır. Ülkemiz için İzmirimiz için doğru neyse onu ifade etmeye çalıştık. Bundan sonra da bu duruşumuzu devam ettireceğiz. Bu ülke hepimizin dolayısıyla iyi şeyler olması 85 milyon insanımızı mutlu eder. Takip edildiğinde görülecek ki önümüzdeki süreçte ifade ettiklerimiz gerçekleşecektir"