Gündem

İzmir'e 40 milyon dolarlık yatırım! Can Hastanesi iki farklı noktada şifa dağıtacak

Can Hastanesi, İzmir’e iki yeni hastane daha kazandıracak planlamalarını 2025 yılında hayata geçiriyor. Bu yıl startının verilmesi hedeflenen 2 hastane için 40 milyon dolarlık bir yatırım öngörülüyor. Yeni yılda ayrıca yapay zeka destekli evde bakım hizmetlerini sunmaya başlayacak olan Can Hastanesi, açacağı Onkoloji kliniği ile de hizmet verecek.

Abone Ol

Can Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Muzaffer Keskiner, yeni hastane yatırımlarının uzun soluklu bir proje olduğunu belirterek 2025 hedefleri konusunda şunları söyledi: “Yeni hastane projemizin temellerini 2025 yılında atmayı planlıyoruz. 40 milyon dolarlık bir yatırım öngördüğümüz bu projelerle İzmir’imize ve bölgemize iki hastane kazandırmayı hedefliyoruz. Bunun yanı sıra 2025 yılının Ocak ayından itibaren yeni bir anlayışla evde sağlık hizmetlerini başlatıyor, onkoloji kliniğimizi de hizmete alıyoruz.” dedi.

İzmir'in kuzey ve güneyine yeni hastaneler

 

Can Hastanesi’nin yeni hastane yatırımlarının İzmir’in kuzey ve güney bölgelerinde hayata geçirileceğinin müjdesini veren Op. Dr. Muzaffer Keskiner, “Mevcut hizmet verdiğimiz 18 bin metrekare kapalı alana sahip hastanemizi 2017 yılında inşa ettiğimizde, en az 15 yıl süreyle bu hastanenin yeterli geleceğini öngörmüştük. Ancak gelişimimizdeki hız ve artan taleple henüz 7. yılımızda, yeni hastane yatırımı kararını aldık.” dedi.

40 milyon dolar yatırım

 

Çiğli’de 9 ameliyathane, 10 yoğun bakım ve 1 koroner yoğun bakım yatağı, 76 yatak kapasitesi ve 600’e yakın çalışanıyla hizmet verdiklerini ve yeni hastane yatırımları sonrası mevcut hastanenin de hizmet vermeye devam edeceğini ifade eden Keskiner, hastanelerin planlama sürecine başladıklarını belirtti.

Bu iki hastane tamamlandığında 40 milyon dolarlık bir yatırım yapmış olacaklarını anlatan Op. Dr. Keskiner, "Bu projeler, sadece fiziksel büyüme değil, aynı zamanda sağlık hizmetlerini daha geniş bir kitleye ulaştırma hedefimizin bir parçası. Yatırıma dair net bir takvim oluşturmak için ekonomik koşulları değerlendireceğiz. Henüz planlama aşamasındayız. Ama yatırımlarımızı bir an önce hayata geçirmek istiyoruz" dedi.

 

Evde sağlık hizmetinde uzaktan takip ile fark yaratacak

 

Evde sağlık hizmetleri alanına da çok büyük bir yeniliğe adım atacaklarını dile getiren Keskiner, akıllı giyilebilir cihazlar ve yapay zeka destekli sistemlerle hastalarını 24 saat boyunca uzaktan takip ederek, anında müdahale edebileceklerini söyledi.

Evde sağlık hizmetlerinin bugüne kadar uygulanan modellerden çok farklı olacağını belirten Keskiner,  “Biz, empati yaparak bir sistem geliştirdik. İnsanların evde sağlık hizmetine ihtiyaç duyduklarında neler beklediğini düşündük ve buna uygun bir yapı oluşturduk. Akıllı giyilebilir teknolojik cihazlar ile hastalarımızın ev ortamında oksijen seviyesi, kalp ritmi, tansiyon gibi kritik verilerini sürekli takip edeceğiz. Bu cihazlar, hastanın yere düştüğünü ya da hareketsiz kaldığını bile tespit edebiliyor. Acil durumlarda hastalarımız, sistem üzerindeki bir butonla doğrudan bize ulaşabiliyor. Hastalarımızın klinik durumlarına göre günlük doktor -  hemşire, fizyoterapist ve ayda en az iki kez klinik psikologlarımızla evlerinde düzenli, kaliteli, bilimsel sağlık hizmeti almalarını sağlayacağız. Kritik durumdaki hastalarımızı hastanemizdeki palyatif bakım merkezlerimizde takip edeceğiz. Onlara sadece tıbbi destek değil, aynı zamanda sosyal ve psikolojik destekler de sunacağız” diye konuştu.

 

Onkoloji kliniği açılıyor

 

Can Hastanesi’nin 2025 hedeflerinden birinin de onkoloji kliniği açılışı olduğunu hatırlatan Op. Dr. Keskiner, şöyle konuştu: “Modern altyapısıyla bu merkez, kanser tedavisinde yenilikçi yöntemler sunmayı amaçlıyor. Onkoloji kliniğimizde ilk etapta 14 kabin olacak. Her kabin, hastaların tedavi sürecinde kendilerini rahat hissedecekleri şekilde tasarlandı. Kanser tedavisi, sadece ilaç ya da kemoterapiyle sınırlı değildir. Bu süreçte psikolojik destek, beslenme planlaması ve hijyenik bir ortam da kritik önem taşır. Biz burada, hastalarımızın kendilerini hem fiziksel hem de ruhsal olarak iyi hissedecekleri bir alan yaratıyoruz" dedi.

“2025 atılım yılı olacak”

 

Can Hastanesi olarak teknolojik altyapılarının sürekli geliştirildiğini vurgulayan Keskiner, “Kadınlarda meme kanserinde erken teşhis için yapay zekayla donatılmış yüksek teknolojiye sahip dijital mamografi cihazlarıyla hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Erken teşhis, hayat kurtarır; bu yüzden tarama hizmetlerini herkes için erişilebilir hale getireceğiz. 2025 her anlamda Can Hastanesi için bir atılım yılı olacak" diye konuştu.