Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar, Milletvekili Ümit Özlale'nin İzmir Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adaylığını değerlendirerek, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'nın "İBB Başkanı Tunç Soyer çıtayı o kadar düşürdü ki, İzmir'e dün gelen Özlale 'Adayım' diyor. İzmir için ne yaptın, İzmirli seni tanıyor mu" çıkışına yanıt verdi. Kırkpınar, "Ümit Bey 2020 yılının 21 Haziran'ında yapılan kurultayda partimizin Genel İdare Kuruluna (GİK) seçilmiş, başkanlık divanı üyesi olmuş. Deneyimli bir bürokrat ve iyi bir akademisyen. Her siyasi partinin seçim olan her yerde aday göstermek gibi bir hedefi olmalı" dedi.
KAYA'YA ÖZLALE YANITI: "ÖZ BİR İZMİRLİ"
AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya'nın, Özlale'ye yönelik "Kente ne zaman geldin, İzmir'e ne yaptın, İzmirli seni tanıyor mu" çıkışına da yanıt veren Kırkpınar, "Sayın Atilla Kaya'nın söylediklerinden bir anlam çıkaramadım, söylediklerinde bir mana da yok. Ümit Özlale, İzmir'de dünyaya gelmiş, babası ve oğlu ile birlikte İzmir'de yaşıyor. İzmirli bir ailenin pırıl pırıl evladı, ilkokulu İzmir Üçyol'da okumuş, Harward'da ders veren birisi. Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı. İlkokul, ortaokul, lise eğitimini İzmir'de bitirip, ODTÜ'yü kazanmış. ODTÜ'ye gitti diye mi İzmirlilikten çıkartacağız. Öz bir İzmirlidir" dedi.
"BİNALİ BEY GÜZEL ERZİNCAN TÜRKÜLERİ SÖYLER"
Kırkpınar sözlerini şöyle sürdürdü:
Kaldı ki, bu şehre Başbakanlık yapmış Binali Yıldırım belediye başkan adayı oldu. Kendisi Erzincanlı'dır, güzel Erzincan türküleri söyler. Yine Denizli'den Nihat Zeybekçi geldi İzmir'e aday oldu. Nihat Bey çok mu İzmirli, İzmir'i çok mu bilir! Ondan önce Taha Aksoy Bey'i getirdiler, ne kadar İzmirli. Mesele İzmir'de doğup büyümek de değil, mesele oradaki insanlar için hizmet etmektir. O hizmet etme duygusunu içinde taşıyorsa, Genel Başkan Yardımcısı olmuş, milletvekili olmuş, elbette ki belediye başkanı adayı da olabilir.