Magazin

Doğal taşın dönüşümü MARBLE Fuarı'nda

Abone Ol

Doğal taş sektörünün en önemli küresel buluşmalarından biri olan MARBLE İzmir - Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı, 27-30 Mart tarihlerinde kapılarını açacak. Doğal taşın dönüşüm hareketi, İzmir'den dünyaya duyurulacak.

İzmir'deki fuarizmir'in 2018 yılında başlattığı tasarımda markalaşma hareketi, Türk doğal taşının dönüşümünü de beraberinde getirdi. 650'den fazla renk ve dokusuyla dünya rezervlerinin yüzde 40'ını oluşturan Türk doğal taşının sergilendiği MARBLE İzmir - Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı'nın 25'nci yılında tasarım ön plana çıkacak. Değişen dünyada yüzünü tasarıma çeviren MARBLE İzmir Fuarı, düzenleyeceği etkinliklerle Türk doğal taşının kalitesini, çeşitliliğini, dünya çapındaki kullanım alanlarını ve tasarım konusundaki yaratıcılığını gözler önüne serecek.

Dünyanın dört bir yanından gelen doğal taş sektörü temsilcilerini doğal taşın kullanım alanlarının yaygınlaştırılması amacıyla buluşturan Dünya Taş Forumu; Türkiye'nin çeşitli kentlerindeki tasarım ve mimarlık bölümü öğrencilerini bir araya getirerek ortaya çıkacak tasarımlarla sektörün geleceğine yön vermeyi teşvik eden Genç Yaratıcı Fikir Platformu; fuar alanında sürdürülebilir bir tasarım alanının yaratılmasını amaçlayan Designer Habitat Workshop; geçmişten geleceğe doğal taşın önemini, kültürel boyutunu ve tasarım süreçlerini değerlendirmek için düzenlenen Uluslararası Taş Kongresi ile MARBLE İzmir, 27-30 Mart tarihlerinde tüm dünyayı doğal taşın dönüşümüne ortak olmak için fuarizmir'e davet ediyor.

DOĞAL TAŞ ENDÜSTRİSİNİN DÜNYA DEVLERİ FUARİZMİR'DE Geçen yıl ilk kez düzenlenen Dünya Taş Forumu, bu yıl daha geniş bir katılımla gerçekleşecek. Doğal taşın üretim standartları, kullanım alanları ve tasarım odaklı sürdürülebilir ürünlerin sektörün geleceği için önemi, forum kapsamında dünyanın dört bir yanından gelen sektör temsilcileri tarafından değerlendirilecek. Doğal taş sektörünün öncü kuruluşlarından olan Doğal Taş Enstitüsü (Amerika), Dünya Doğal Taş Birliği (İspanya), Avrupa Doğal Taş Endüstrileri Federasyonu (Almanya, Çek Cumhuriyeti, Belçika, Avusturya), Rusya Taş Endüstrisi Birliği, FICCI - Hindistan Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği, Shuitou Uluslararası Taş Fuarı (Çin), WARSAW EXPO (Polonya), Iran Stone Expo (İran), CarraraFierre (İtalya) fuardaki yerini alacak. Dünyanın dört bir yanındaki kuruluşların temsilcilerinin yanı sıra, Ege ve İstanbul Maden İhracatçılar Birliklerinin başkan ve temsilcileri de foruma katılacak. Doğal taş endüstrisinin dünya devleri, sektörün bugünü ve geleceğini değerlendirmek üzere fuarizmir'de buluşacak.

DOĞAL TAŞIN DÖNÜŞÜMÜNE 'DEĞİŞİK' ÇÖZÜMLER 2018 yılında tasarım alanında atılan önemli adımlardan biri olan Genç Yaratıcı Fikir Platformu ise bu yıl ikinci kez düzenlenecek. Doğal taşın dönüşümüne 'değişik' fikirler sunan platform, sektörde mevcut olan tasarım ihtiyacına cevap veriyor. Sektörü yeni tasarımlar ile güçlendirip uluslararası pazarlarda yenilik yaratabilecek özgün tasarımcıları teşvik eden platform kapsamında genç tasarımcılar Türk doğal taşlarıyla özgün ve üretilebilir ürünler ortaya çıkaracak. Tasarımların katılımcı firmalar tarafından üretim sürecine geçtiği platform sonucunda, genç ve yaratıcı fikirler, doğal taş ve mermere yönelik ürünlerini fuar süresince sergileme olanağı elde edecek. 29 Mart tarihinde ise en değişik üç tasarıma ödül ve en çok katılımı gösteren üniversiteye ise Ege İhracatçı Birlikleri özel ödülü olarak üç boyutlu yazıcı verilecek.

DOĞAL TAŞIN SERÜVENİ MERCEK ALTINA ALINACAK Türkiye ve dünyada önemli çalışmalara imza atmış dünyaca ünlü mühendis ve mimarları bir araya getiren 5. Uluslararası Taş Kongresi, jeolojik bir miras olan doğal taşın antik çağdan günümüze dek süren serüveni ile fuara damga vuracak. Kongre kapsamında günümüzden geleceğe uzanan doğal taşın kullanımı, jeolojik alt yapısı, çağdaş mimarı tasarımdaki önemi, kültürel boyutu, üretimde tasarımsal yenilikçi yöntemler ve mozaik tasarımında taşın kullanımı konuları uzman isimler tarafından derinlemesine incelenecek.

SÜRDÜRÜLEBİLİR TASARIM ALANI Çeyrek asırlık yaşında tasarımla ön plana çıkmaya hazırlanan MARBLE İzmir Fuarı'nda bu yıl bir ilk gerçekleşecek. Türkiye'nin küresel pazarda rekabet değerini artırmak için sürdürülebilir bir tasarım alanı oluşturulması gerektiğini vurgulayan fuarda 'Designer Habitat Workshop' gerçekleştirilecek. Fuarcılık sektöründeki ihtiyaçlara tasarım odaklı düşünme yaklaşımıyla cevap vermeyi hedefleyen bu platform kapsamında üniversite öğrencileri ve akademisyenler tarafından özel bir tasarım ve bilgi paylaşım alanı projelendirilecek. Kalıcı değer olarak seçilen projenin bir sonraki MARBLE İzmir Fuarı'nda üretimi gerçekleştirilecek.

Sektör ile tasarımcıyı buluşturacak Designer Habitat Workshop'ta ayrıca interaktif çalışmalar da yer alacak.