Geçim sıkıntısı, işsizlik, enflasyon milyonlarca yurttaşı zor duruma düşürdü. Enflasyon nedeniyle alım gücü her geçen gün azalırken yurttaşlar da tepkilerini farklı şekillerde dile getirmeye devam ediyor. Bunlardan biri de market raflarına yansıyan bir kampanya oldu.

Seçimlerin arifesinde marketlerde ürünlerin üzerine yapıştırılmaya başlanan “Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde" çıkartmaları sosyal medyada gündem olurken, çıkartmaları hazırlayan görsel iletişim tasarımcısı Mahir Akkoyun, gözaltına alındığını duyurdu.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan açıklama yapan Akkoyun, İzmir Konak Güvenlik Şube’ye götürüldüğünü ifade etti.

Akkoyun, üzerinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu "Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde. Oy verirken aklında bulunsun" yazılı çıkartmalar tasarlamıştı.

Bu çıkartmalar büyük ilgi görmüş ve yurttaşlar tarafından marketlerde ve giyim mağazalarındaki ürünlere yapıştırılmıştı.