Dünyada 1998 yılından itibaren kutlanan 25 Ekim Dünya Makarna Günü nedeniyle İzmir’de de eğlenceli etkinlikler düzenlendi. Kültürpark’taki programda çok sayıda makarna sever bir araya geldi. Programda İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Glütensiz ve Organik Yaşam Derneği'nin dayanışması ile çölyak hastalığına dikkat da çekildi. Kurulan stantta glütensiz makarna pişirilerek katılımcılara ikram edildi ve çölyak hastalığına dair bilgilendirme yapıldı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi çölyak hastalarını unutmuyor
Çölyak ince bağırsağın, bir protein çeşidi olan glütene karşı ömür boyu süren ve kronikleşen alerji ve hassasiyetiyle ortaya çıkan bir hastalık olarak biliniyor. Hastalar; buğday, arpa, çavdar ve yulaf gibi tahılları içeren yiyecekler tüketemiyor. Çölyaklı hastaların sürekli olarak glüten içermeyen gıdalarla beslenmesi gerekiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentte yaşayan çölyak hastalarına 2019 yılından bugüne 22 bin kişilik gıda paketi desteği sağladı ve sağlamayı sürdürüyor.
Dünya Makarna Günü İzmir'de glütensiz kutlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Glütensiz ve Organik Yaşam Derneği'nin işbirliğiyle düzenlenen "Dünya Makarna Günü" etkinliklerinde çölyak hastalığına dikkat çekmek amacıyla katılımcılara glütensiz makarna ikram edildi.
Yorumlar
Trend Haberler

Kemalpaşa'da Başkan şikayetçi olmuştu... O konser ile ilgili gözaltı kararı!

Geçmişten gelen borçlar nedeniyle geçici olarak kapatılmıştı... Bayındır ve Ödemiş'teki fabrikalar yeniden devrede!

CHP İzmir’de İmamoğlu mesaisi... 1 milyonuncu imza aşıldı!

İZELMAN’da 12. oturumdan da sonuç çıkmadı... Grev süreci başladı

Aydemir’den bir yılda dikkat çeken 37 önerge... İzmir'i birlikte güzelleştirebiliriz

Tugay'dan Bornova ziyaretinde hükümete 'metro' çıkışı... "1 metre bile yapmadı!"