GÜNDEME BAKIŞ- Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan ilana göre özelleştirme kapsamına alınan taşınmazlar duyuruldu.  Özelleştirme kapsamına giren yerler arasında İzmir’in Aliağa, Çeşme, Dikili, Karaburun ve Konak ilçelerindeki 189 bin 257 metrekare büyüklüğündeki 16 kamu arazisi ve Alsancak'taki Tarihi Elektrik Fabrikası'na komşu iki parsel olması dikkat çekti.

Türkiye genelindeki Maliye Hazinesi, Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ) ve Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) adına kayıtlı olan 73 parsel özelleştirme kararı alındı. 

Özelleştirilmelerin 2027 yılı sonuna kadar tamamlanması hedeflenirken parsellerin satış tarihlerinin ve geçici teminat bedellerinin önümüzdeki aylarda duyurulması bekleniyor. 

ali-12
ALİAĞA’DA DENİZE SIFIR  DEV PARSEL
Aliağa’nın Yukarı Şakran Köyü sınırlarındaki 63 bin 242 metrekare büyüklüğündeki neredeyse denize sıfır konumda sayılan arsa özelleştirme kapsamına alındı. 

çeşme-34
ÇEŞME’DEN İKİ BÜYÜK PARSEL LİSTEDE
Çeşme’nin Musalla Mahallesi’ndeki 63 bin 587 metrekare büyüklüğündeki 8 parsel ve 16 Eylül Mahallesi’ndeki 7 bin 214 metrekare büyüklüğündeki 2 parsel de listede yer alıyor.
Musalla Mahallesi’ndeki parseller tapu ve kadastro kayıtlarında tarım arazisi olarak kayıtlı. 16 Eylül Mahallesi’ndeki 2 parsel de denize sıfır özelliği ile dikkat çekti.

dikili-3
DİKİLİ’DE 37 BIN 200 METREKARELI PARSEL ÖZELLEŞTİRİLİYOR
Dikili Salihler Mahallesi’ndeki 37 bin 200 metrekare büyüklüğündeki yine neredeyse denize sıfır sayılacak bir konumda olan parsel de özelleştirilecek. 

karaburun-4
KARABURUN’DA İKİ PARSEL İHALEYE ÇIKACAK
Karaburun’un Küçükbahçe Mahallesi’ndeki 7 bin 890 metrekare büyüklüğündeki arsa ile Saipler Mahallesi’ndeki 6 bin 260 arsa da ihaleye çıkacak.

konak-60
TEDAŞ'A AİT PARSEL ÖZELLEŞTİRME KAPSAMINDA
Kent merkezindeki TEDAŞ’a ait parsel de özelleştirme kapsamına alındı. Konak’ın Umurbey Mahallesi’ndeki 3 bin 864 metrekare büyüklüğündeki kamu arazisi görücüye çıkacak.
Bu parsellerin en önemli yönü ise bir dönem İzmir’de özelleştirme kararı ile tartışmalara neden bir endüstri mirası İzmir Tarihi Elektrik Fabrikası’na komşu olması.