YEREL POLİTİKA

CHP'li Ulaş Aydın: Öğrencilerin barınma sorununu çözmek zorundayız

Ailesinden uzakta üniversite eğitimi gören öğrencilerin, yurt yetersizliği ve hayat pahalılığı yüzünden yaşadığı barınma krizi, okulu yarıda bırakarak memleketlerine dönmelerine neden oluyor. CHP Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Ulaş Aydın, sosyal medya hesapları üzerinden bir paylaşım yaparak bu krize dikkat çekti ve yapılması gerekenleri sıraladı.

Abone Ol

Toplumun tüm kesimlerine fırsat eşitliği sağlayacak hak temelli belediyecilik anlayışıyla Bayraklı Belediye Başkanlığı'na talip olan CHP'li Ulaş Aydın, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımlarla geniş kesimleri etkileyen sorunlara çözüm önerileri sunuyor. Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından hazırlanan ve kamuoyuna duyurulan raporu değerlendiren Aydın, parasızlık nedeniyle eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalan öğrencilerin sorunlarına değindi ve çözüm önerilerini aktardı.

Aydın'ın paylaşımı şöyle:

'Hazmetmek çok güç'

"Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun hazırladığı rapora göre 2022 yılında 390 bin öğrenci üniversitelerini terk etmiş. Bu öğrencilerimizin 21 bin 852’si İzmir’deki üniversitelerden ayrılmak zorunda kalmış.

İşimiz gücümüz okuryazarlığı, okullaşmayı artırmak, eğitimi tabana yaymak olması gerekirken, ne yazık ki öğrenciler üniversitelerini terk ediyor.

Kamusal eğitim olanaklarının geliştirilmesi, yeterli ve nitelikli barınma-sağlık-beslenme koşulları üretilmesi gerekirken gençleri güçlü olanın ayakta kalabildiği bir anlayışla baş başa bırakan bu durumu hazmetmek çok güç.

Son dört yılda İzmir’deki devlet üniversitelerinden 63 bin 145 öğrenci kaydını sildirmiş.

Bu sayı, İzmir’deki devlet üniversitelerinde öğrenim gören 156 bin üniversite öğrencisinin %40.4’üne karşılık geliyor.

İzmir’de sadece 2022 yılında devlet üniversitelerinden kaydını sildirenlerin sayısı 20 bin 431.

Son dört yılda okuldan ayrılan öğrenci sayısı Ege Üniversitesi’nde de, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde de öğrenim görenlerden fazla."

'Sınırları zorlamaya adayız'

"Meslek yaşamında gençlerle çalışmış birisi olarak bu tabloyu değiştirmemiz gerektiğine inanıyorum. Parası olmayanın eğitim hayatı dışına itildiği bu tabloda yerel yönetim olarak yapabileceğimiz her ne varsa sınırlarını zorlamaya adayız.

Temel eğitim ve öğretimi, yükseköğrenimi çıkarabildiğimiz en yüksek seviyeye çıkarmalıyız. Başta barınma (yurtlaşma) olmak üzere gençleri eğitimde, okulda, kampüste tutacak adil çözümler üretmekle mükellefiz.

Aynı zamanda, zinde ve kaliteli yaşam kuşakları oluşturmak zorundayız. Çok amaçlı spor merkezleri, havuz, açık ve kapalı spor alanları ile Bayraklı’da gençlerimiz için kuvvetli sosyal alternatifler oluşturma idealini önümüze koyuyoruz.

Büyük Önder'in “Bütün ümidim gençliktedir” ufkunu Bayraklı’da yaşatmak için var güçle çalışacağız."