Rahatsız edici kramplardan şişkinliğe, hasta hissetmeye ve iştah kaybına kadar pek çok mide ağrısı çeşidi bulunur. Uzmanlar, inatçı karın ağrılarını görmezden gelmenin tehlikeli olabileceğini belirtiyor. Nedeni ise hayati organların karın içinde yer alması ve o bölgedeki ağrının apandisit veya böbrek enfeksiyonundan kaynaklanması.
 

Karnın sağ alt kısmı
Karnın sağ alt kısmında geçmeyen bir ağrı varsa bu durum bir çeşit uyarı niteliği taşıyabilir. Kalın bağırsakla bağlantılı olan bu kısım apandist probleminin habercisi olabilir. Pratisyen hekim Dr. Hana Patel, "Apandisit tipik olarak karnınızın ortasında gelip giden bir ağrıyla başlar" diyor.
Dr Patel, bu bölgeye baskı yapmanın, öksürmenin ve hatta yürümenin bile ağrıyı daha da kötüleştirebileceğini söylüyor. Aynı zamanda iştah kaybı, vücutta kırgınlık hissi ve kabızlık yaşayabilirsiniz. Geçmeyen karın ağrısına karşı erken önlem alabilmek için doktora başvurmalısınız.
 

Karnın alt orta kısmı 
Dr Patel'e göre karnın alt kısmı idrar yolu enfeksiyonunun habercisi olabilir. Dr. Patel, bunun böbrek ve böbreği mesaneye bağlayan tüplerin enfeksiyonu olan üst idrar yolu enfeksiyonundan daha az yaygın olduğunu vurguluyor.
Karnın alt kısmında ortaya çıkan ağrı genel bir yorgunluk ve ağrı hissine neden olabilir. Ancak idrar yaparken rahatsızlık ve ağrı başlıyorsa, sık sık idrara çıkma ihtiyacı hissediyorsanız bu durum bir çeşit enfeksiyondan kaynaklı olabilir. Aynı problemi yaşayan kişiler tam olarak idrara çıkamıyor gibi hissedebilir.
 

Karnın sağ arka alt kısmı
Dr. Patel'e göre sırtınızın sağ tarafındaki ağrı üst idrar yolu enfeksiyonuna işaret ediyor olabilir. Üst düzey idrar yolu enfeksiyonları tedavi edilmezse böbreklere zarar verebilir. Böbrek veya üretra enfeksiyonları ateşe, titremeye, üşümeye ve hasta hissetmeye neden olabilir.
Bu problemin belirtileri yanlarda ve sırt bölgesinde de ağrıyla başlayabilir. Böbrek enfeksiyonları ise tedavi edilmediğinde sepsise neden olabilir. Sepsis, çoklu organ yetmezliğine ve ölüme yol açabilen bir enfeksiyona karşı hayatı tehdit eden bir reaksiyondur.
 

Karnın üst orta kısmı
Midenin üstünde kalan kısım, reflü belirtisi olabilir. Midedeki asidin yemek borusuna sızdığı yaygın durumlardan biridir. Bu problem için çeşitli tedavi yöntemi veya önlemler uygulanmadığında ağız kokusuna, şişkinliğe, yemek borusu iltihabına, mide yanmasına neden olabilir.
Yüksek yağ içeren besinler mideyi daha fazla asit üretimine zorlar. Yemek borusunu tahriş eden bu durum çeşitli hastalıklara neden olur. O nedenle alkol, yağlı ve baharatlı yiyecekler gibi besinleri daha az tüketmeye çalışmalısınız.
 

Midenin sağ üst kısmı
Karnınızın sağ üst kısmında, kaburgaların hemen arkasında meydana gelen ağrı safra taşlarından kaynaklanabilir. Safra kesesi karaciğerin altında bulunan küçük bir organdır. Safra kesesi taşları içerisinde bulunan kimyasal dengesizlikten veya aşırı kolesterolden oluşabilir.
Safra kesesi taşının herhangi bir belirtisi olmadığı düşünülse de karnın üst bölgesinde keskin bir ağrıya neden olabilir. Diğer belirtiler ise ateş, sık sık terleme ve kusma olarak bilinir. Dr. Patel durumu şu sözlerle ifade ediyor:

"Bu genellikle hastanın karnın üst orta veya sağ üst kısmında aralıklı ağrılar çekeceği ve bunun arkaya doğru yayılabileceği anlamına gelir"

Karnın tam ortası 
Midenizin tam ortasına yerleşmiş olan ağrının nedeni genellikle bağırsaklardır. Bu ağrı bir çeşit virüsün, gıda zehirlenmesinin, alerjinin veya laktoz intoleransının belirtisi olabilir. Aynı zamanda sindirim sistemini etkileyen rahatsızlıklardan biri olan bağırsak sendromunun da bir sinyali olabilir.
Midenin ortasında geçmek bilmeyen ağrının belirtileri genellikle mide krampları, şişkinlik, ishal ve kabızlık durumları olabilir. Bu tür sorunlar zamanla belirginleşip birden ortadan kaybolabilir. Herhangi bir tedavisi olmasa da beslenme değişiklikleri ve ilaçlar semptomların kontrol altına alınmasına yardımcı olabilir.