Rock grubu Heart, solist Ann Wilson'ın yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle 2024 Royal Flush Turu'nun geri kalan tarihlerini iptal etti.

Grup, 2 Temmuz Salı günü Instagram üzerinden duyuruyu yaparak şunları yazdı: "Heart's Royal Flush Tour bugün itibarıyla tıbbi nedenlerden dolayı ertelenmiştir."

74 yaşındaki Wilson da eşzamanlı olarak kişisel Instagram profilinden bir açıklama yayınladı: “Yakın zamanda kanserli olduğumu ortaya çıkaran bir ameliyat geçirdim. Ameliyat başarılı geçti ve kendimi çok iyi hissediyorum ama doktorlarım artık bana koruyucu kemoterapi almamı tavsiye ediyor ve ben de bunu yapmaya karar verdim. Doktorlarım bana tamamen iyileşmem için yılın geri kalanını sahnelerden uzak kalmam talimatını veriyor. Bütün destekleriniz için teşekkürler."

Grup, Instagram'dan yaptığı açıklamada ise "Heart bu talihsiz durumdan derin üzüntü duyuyor ve yakın zamanda Avrupa'ya dönmeyi umuyor" denildi.

Ann ve Nancy Wilson, Ryan Waters, Ryan Wariner, Paul Moak, basçı Tony Lucido ve davulcu Sean T Lane kardeşlerden oluşan Heart, 1973 yılında kuruldu ve geçen yıl 50. yılını kutladı. 2013 yılında Rock and Roll Hall of Fame'e girmelerinin ardından 2019'da yeniden bir araya geldiler.

Heart, dört Grammy Ödülü'ne aday gösterildi ve dünya çapında 50 milyondan fazla albüm sattı. En çok "Barracuda", "Alone", "Crazy On You" ve "All I Wanna Do Is Make Love To You" şarkılarıyla tanınıyorlar.